Relaterade Blogginlägg

“Jag tror det är så viktigt för både kristna och ickekristna att få redskap att hantera sina känslor, för det är så många som mår dåligt och vi förvandlas ju genom förnyelsen av våra sinnen enligt Bibeln (Rom12:2) (och psykologi), så det är inte bara bön som hjälper när vi mår dåligt utan också vishet och kunskap, så vi lär oss hur vi kan hantera våra känslor”

“Sammantaget väcker detta flera frågor som ligger till grund för artikeln: Vad är en livsåskådning? Hur är den generella relationen mellan livsåskådning och de olika psykologiska skolbildningarna? Hur relaterar kristen tro till dessa terapiinrikningar? Syftet med artikeln är att översiktligt belysa dessa frågor och om möjligt inspirera till att fortsatt bearbetning av relationen mellan kristen tro och psykologi.”

“Som student såg jag inte det här framför mig och upplever att Gud har lett hela vägen. Det har inte varit min ansträngning, som jag trodde att det skulle vara, utan Han har använt sig av oss som är kristna tillsammans på jobbet för att dra fler närmare sig.”

“Hur mycket rymmer egentligen ett liv? Hur många turturduvor har vi att vrida nacken av? Borde vi inte låta någon av dem överleva?”

“Jag har alltid drömt om att kunna ha ett yrke där min tro ständigt kan vara närvarande och yttra sig. En bit in på psykologprogrammet insåg jag att min tro inte skulle ses som en tillgång utan snarare som en risk för patienterna och evidensbaserad behandling. Var det verkligen psykolog Gud hade kallat mig till att bli?”

Credo Student Podden

Gud bortförklarad?

Följ med på ett samtal mellan Owe Wikström, professor emeritus i religionspsykologi vid Uppsala Universitet, och Hugo Sandell, teolog, om språket vi använder för att beskriva religiösa erfarenheter. Vi rör oss i det psykologiska och teologiska språkvärldarna och frågar oss vad som händer när vi flyttar från en värld till en annan. Vilka fördelar respektive nackdelar uppträder? Och så blir det också ett personligt tack till Owe för hans kritiska och teologiska gärning.

Varför är vi “Olyckliga i Paradiset”?

Välkommen till ett samtal mellan Lasse Johansson, Studentpastor på Örebro universitet, och Hugo Sandell utifrån psykiatrikern Christian Rücks nya bok. Hur kommer det sig att diagnosen utmattningssyndrom enbart godtas i Sverige? Varför ökar den psykiska ohälsan eller ökar den egentligen alls? Och hur möter jag som kristen en samtid präglad av samtalet om psykisk ohälsa?Det och mer rör sig samtalet mellan Lasse och Hugo. Häng med och ge gärna din input, invändningar eller hejarop till info@credostudent.se

Bygg inte hus på strand

Varmt välkommen till ett öppenhjärtligt samtal om tro andlig och relationer i relation till utmattning. Vi möter en sekulär röst i Irene Rösberg, föreläsare och författare, och en kristen i Jessica Wedin, personalvetare. Gemensamt för dem båda är erfarenheten av utmattningssyndrom som ställt mycket av livet på sin spets. Lyssna på hur de resonerat när de lagt om sitt liv och hur tro och andlighet, om än med olika övertygelser, varit viktigt för dem.

Har detta väckt tankar eller frågor hos dig? Har du annan feedback? Hör gärna av dig till Credo Student! - Kontakt